Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi Lemans ΙΙ red (1980)

SOLD!

EXCLUSIVE

Πωλείται Motoguzzi LemansII 1980
Πωλείται Motoguzzi LemansII 1980

Βίντεο:

LM2 running
LM2 static

Γενικά

To 1978 ήρθε ο καιρός για μια αναβάθμιση της σειράς Le Mans που ξεκίνησε το 1975 με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα sport της δεκαετίας. Η προσπάθεια συγκεντρώθηκε κυρίως στην αεροδυναμική με σκοπό την αύξηση της προστασίας του αναβάτη και την αύξηση της τελικής. Έτσι σχεδιάστηκε στην γνωστή αεροσύραγγα το νέο κουστούμι που την έκανε οπτικά συγγενή με το 1000SP, το τουριστικό 1000άρι της Guzzi. Επίσης νέα όργανα, πλήρη και ευανάγνωστα συμπλήρωσαν τις αλλαγές. Οι δαγκάνες εμπρός τροχού γύρισαν πίσω από τις μπότες και μεγάλωσε η απόσταση ανάμεσα στα καλάμια άρα μίκρυνε λίγο το μεταξόνιο. Μαζί με αυτά, στη σειρά ΙΙ ήρθε αργότερα η επίστρωση νικασίλ, πατέντα της Guzzi η οποία έδωσε μεγαλύτερη μακροβιότητα στους κυλίνδρους.

Το «δυάρι», όπως λέγεται, αποτελεί το πιό «all round» Le Mans. Κάνει σπορ, κάνει ταξίδι, κάνει για κακές καιρικές συνθήκες. Κάποιοι έχουν αντιρρήσεις με την οπτική του φαίριγκ του και το φερόμενο βάρος εμπρός, αλλά και για αυτούς υπάρχουν άμεσες, πανέμορφες και οικονομικές λύσεις στα ολόσωμα φαίριγκ των βελτιωτών.

Λιγα λογια για το συγκεκριμενο

Δεν νομίζω να έχει βρεθεί Le Mans σε χειρότερη κατάσταση. Αρχικά έδινε την εικόνα ότι έχει ψαρευτεί από το Σαρωνικό αφού πέρασε μερικά χρόνια στο πάτο της θάλασσας.. Αλλά πάμε από την αρχή: στον Αγ. Στέφανο σε μάντρα αυτοκινήτων βρέθηκε το λείψανο που απεικονίζεται στις αρχές του 2012. Όσοι το είδαν δεν πίστεψαν οτι θα ξαναγίνει μηχανή. Κι όμως: οταν αργότερα διαλύθηκε στα «εξ ων συνετέθη» φάνηκε ο λόγος ακινησίας του. Είχε βρεθεί πιθανότατα σε πλημμυρισμένο γκαράζ, ίσως στις καταστροφές από κακοκαιρία πριν 15 χρόνια περίπου. Στο χώρο του συμπλέκτη είχε «ίσαλο γραμμή»! Ευτυχώς καθόλου νερό δεν είχε μπει στο κάρτερ από καθαρή τύχη στη θέση των βαλβίδων που ήταν όλες κλειστές. Έτσι καμμία ζημιά δεν υπήρχε στα κύλινδρα, στρόφαλο κλπ. Φυσικά όλα έγιναν όπως πρέπει με μεγάλο αριθμό καινούργιων αναλωσίμων μέσα στο μοτέρ και άπειρο αριθμό νέων κομματιών στα ηλεκτρικά, περιφερειακά, κοστούμια κλπ τα οποία εκτόξευσαν και το κόστος ανακατασκευής. Αντί για το φαίριγκ της μαμάς προτιμήθηκε ένα του Valpolini το οποίο είχε καλή φήμη και άριστο οπτικό αποτέλεσμα. Η επιθετική γραμμή του φαίριγκ, τα μικρά δικά του κλιπόνς και το rosso corsa/ flat black με το οποίο βάφτηκε (μαμάς) μας δελέασαν να περάσουμε τις μοναδικές εργοστασιακές αγωνιστικές εξατμίσεις εποχής που διαθέταμε. Αυτές έχουν άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία, έχουν βγεί κατευθείαν από το αγωνιστικό τμήμα της Guzzi και έχουν τρέξει στο Bol d’ Or. Όταν βγήκε πρώτη βόλτα λίγους μήνες αργότερα, η χαρά αλλά και η αδρεναλίνη πήγε στα ύψη. Ο ήχος των racing τελικών, η θέση οδήγησης, τα ψηλά, σχεδόν χειροποίητα «Menani Le Mans» rear sets σε συνδυασμό με το κοντό διαφορικό που φοράει, στέλνουν το στροφόμετρο χωρίς να το καταλάβεις στα κόκκινα. Μετά από λίγη ώρα στη κίνηση κουράζει αλλά εαν βρεις ανοικτά, δεν θέλεις να κατέβεις. Είναι ένα μοναδικό κομμάτι και θέλει έναν πολύ πορωμένο αλλά και ψυχωμένο ιδιοκτήτη. Η ηλικία και ο σωματότυπος μας δεν μας επιτρέπει να το χαρούμε όσο γίνεται, γι αυτό και πωλείται. Βγάζει άμεσα κλασσικές πινακίδες με κλάση Α3 και κόστος 145 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε βίντεο με τη μοτοσυκλέτα εν κινήσει και στατική:

LM2 running from Automotoclassics on Vimeo.

LM2 static from Automotoclassics on Vimeo.

Τιμή € *

*περιλαμβάνεται κόστος πιστοποίησης στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη και κλασσικές πινακίδες


01 LMII 1980
1 Motoguzzi 850LeMansII 1980
10 Motoguzzi 850LeMansII 1980
11 Motoguzzi 850LeMansII 1980
2 Motoguzzi 850LeMansII 1980
3 Motoguzzi 850LeMansII 1980
4 Motoguzzi 850LeMansII 1980
5 Motoguzzi 850LeMansII 1980
6 Motoguzzi 850LeMansII 1980
7 Motoguzzi 850LeMansII 1980
8 Motoguzzi 850LeMansII 1980
9 Motoguzzi 850LeMansII 1980


Moto Guzzi 850 Le Mans II
Έτος Κατασκευής 1980
Εργοστάσιο αμάξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 6.774
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 850
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 72 DIN / 7600
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 36)
Φρένα 2x 300mm disks front-1x240 disk rear / integral braking
Μετάδοση Bevel drive (διαφορικο)
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα Ferrari Rosso (κοκκινο)
Ρεζερβουάρ 18
Βάρος 202
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά Production Racer with same era modifications
Κάρτα FIVA / κατηγορία No

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024