Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται MG MGB (1975)

EXCLUSIVE

SOLD!

Πωλείται MG MGB 1975
Πωλείται MG MGB 1975

Γενικά

Τι να πεί κανείς για το πιο επιτυχημένο σπορ Βρετανικό αυτοκίνητο, το MGB! Παρήχθη από το 1962 έως το 1980 και μαζί με την εξακύλινδρη, οκτακύλινδρη και κλειστή έκδοση του (το MGB GT) ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο κομμάτια.
Προχωρημένης σύλληψης για την εποχή που σχεδιάστηκε (με λίγη βοήθεια στο στυλ από τον Farina) εισήγαγε το μονοκόκ πλαίσιο στο βασίλειο των σασί και είναι από τα πρώτα που μελετήθηκαν και εφαρμόστηκαν ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης σε περίπτωση σύγκρουσης.

Πετυχημένο και στις ΗΠΑ πούλησε τη μισή παραγωγή εκεί. Σημεία επιτυχίας το χαληλό κόστος συντήρησης, η αξιοπιστία του κινητήρα, το κράτημα και οι σχετικά καλές επιδόσεις συνδυασμένες με τη γνωστή ροπή των εν σειρά 4κύλινδρων.

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Το αυτοκίνητο αυτό κατασκευάστηκε το 1975 και βρίσκεται στη χώρα μας από το 1980 με κρατικές (σε προσωρινή κατάθεση) και ιστορικές πινακίδες.

Έχει αμερικάνικες προδιαγραφές με τα χαρακτηριστικά πλαινά φλας και τους 3-μπρατσους υαλοκαθαριστήρες.

Το 2010 ήρθε στη κατοχή του σημερινού ιδιοκτήτη αγορασμένο από γείτονα που για λόγους υγείας το είχε σε ακινησία επί 10-ετία.

Έγινε μηχανική αποκατάσταση με έμφαση στα φρένα, πίσω ανάρτηση, τροφοδοσία, κύκλωμα ψύξης κινητήρα, καλοριφέρ, ηλεκτρικά.

Επιπλέον αντικαταστάθηκαν όλα τα ξένα προς αυτό ανταλλακτικά που είχαν μπει με τα χρόνια ή αυτά που είχαν χαθεί, όπως τιμόνι, όργανα πίεσης και θερμοκρασίας, προσκέφαλα, διακόπτες, ρεζέρβα και μπήκε ποιοτικό ράδιο εποχής (becker).

Χρησιμοποιήθηκε όλο το 2011 σαν καθημερινό όχημα και απέδειξε την αξιοπιστία του. Στο τέλος του 11 πιστοποιήθηκε σαν κλασσικό και κατατέθηκαν προσωρινά οι κρατικές πινακίδες του. Έχει πάρει μέρος σε 3 ράλυ ιστορικών έκτοτε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Είναι απολύτως λειτουργικό και δεν απαιτεί καμμία επέμβαση για να χαρίσει την ελευθερία του κάμπριο συνδυασμένη με ποιότητα κύλισης, δυνατή αίσθηση και την ομορφιά του τυπικού βρετανικού 2-θέσιου roadster!

Τιμή €8.800

001
002
003
004


MG MGB
Έτος Κατασκευής 1975
Εργοστάσιο αμάξωμα MG
Παρήχθησαν 399.070
Εργοστάσιο κινητήρα MG
Κυβισμός 1800
Κύλινδροι 4
Ιπποδύναμη 95 bhp/5400 rpm
Τροφοδοσία 2 carburators (SU)
Θέση κινητήρα front
Μετάδοση rear
Κιβ. Ταχ/των manual 4 gears
Χρώμα Μαύρο
Διαστάσεις ΜxΠxY 380x152x125
Βάρος 920
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά
Κάρτα FIVA / κατηγορία Yes/A3

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024